Egy Normális Nagykanizsáért

 2010.07.02. 20:47

 (A petíciót itt írhatod alá virtuálisan!)

PREAMBULUM:

SAJÁT NÉVVEL, VAGY SEHOGY!

NAGYON SZÉPEN KÉREM, HOGY A PETÍCIÓT CSAK VALÓS NÉVVEL ÍRJA ALÁ, AKI VÁLLALJA. EZÚTON IS ELHATÁROLOM MAGAM "OSTOR ÉS KEGYELEM" NEVŰ ALÁÍRÓTÓL, MERT A PETÍCIÓ LÉNYEGE PONT AZ, HOGY MERJE VÁLLALNI MINDENKI A NEVÉT, AKI ALÁÍRJA!

ÁLNEVEK MÖGÉ BÚJÓ, NÉVTELENEKRE ITT NINCS SZÜKSÉG! AZ EGY MÁSIK HELY!

NYOMATÉKOSAN KÉREM, HOGY CSAK NÉVVEL KERÜLJENEK ALÁÍRÁSOK A PETÍCIÓ ALÁ!!!

 

---------------------------------------------------------------

Tisztelt Nagykanizsai Polgárok!

Azt gondolom, hogy nem vagyok egyedül, aki szeretne büszke lenni arra a városra, ahol él, ahol munkálkodik.  Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőinek ténykedése azonban lassan a lokálpatrióta polgárok büszkeségét is elveszi az utóbbi időben mutatott kritikán aluli tevékenységével! Nem szeretnék sem neveket, sem  pártokat, sem pedig politikai irányzatokat felemlegetni, mert azt gondolom, hogy a képviselőtestületben jelenleg ténykedő 26 ember alkalmatlanná vált a város lakóinak képviseletére.

Megélhetési politikusok, különböző –látható és láthatatlan - érdekekből szerveződött klikkek, önös érdekek mentén dolgozó képviselők, saját maguk népszerűsítésével és hangulatkeltéssel foglalkozó városatyák kompromisszumképtelen, együttdolgozni nem tudó összejövetelévé vált  városunk önkormányzata.

Kemény szavak ezek, de azt gondolom, hogy a városunk lakói nem ezt érdemelték bizalmukért cserébe ettől a 26 embertől. Ebben az önkormányzati ciklusban talán csak az egymásra mutogatás és a felelősségáthárítás színvonala javult, valamint az álszent és képmutató viselkedés vált mintává.

Tisztelt Kanizsai Polgárok!

Azt gondolom, hogy ideje felszólítani városunk képviselőit, hogy a ciklusból hátralevő néhány hónapban próbáljanak önmérsékletet tanúsítani, a város lakóinak érdekeit előtérbe helyezni. Ismerve az utóbbi néhány hónap eseményeit ezt csak úgy látom elképzelhetőnek, ha ez a képviselőtestület a hátralevő időben már nem hoz kardinális kérdésekben határozatot, nem nevez ki vezetőket, nem dönt támogatásokról és egyáltalán csak a legszükségesebb döntéseket hozza meg! Így van esély arra, hogy a mostanra leromlott állapotot tovább ne rontsák, és így valamelyest emelt fővel távozhassanak a képviselői székből! A saját hibánk belátása olyan erény, melyet ennek a 26 embernek is gyakorolnia kellene.

Elég abból, hogy a város tábláján túl szánalmas mosolyok kísérik az embert, az első öt perc után, mikor kiderül, hogy honnan jött a kanizsai a téma azonnal a képviselőtestület nevetséges viselkedése. Én szeretem ha nevetnek rajtam, de nem szeretem ha szánalmas mosolyok kíséretében kinevetnek. Mindezen túl Nagykanizsa nevét sikerült annyira meghurcolni, melynek helyreállítása már csak komoly és tudatos  kommunikációs munkával történhet meg.

Tisztelt Kanizsaiak és Kanizsa környékiek!

A fent leírtak alapján szeretném életre hívni az Egy Normális Kanizsáért Mozgalmat (ENKM). Kérem, hogy aki úgy gondolja, hogy szeretne egy élhető városban, normális körülmények között élni az csatlakozzon a pártoktól, politikai irányzatoktól független mozgalomhoz. A csatlakozásról szóló egymondatos nyilatkozatot kérem küldjék el  az enkm@tarvizio.hu e-mail címre.

 Korra, nemre, foglalkozásra tekintet nélkül legyen Ön is alapítója egy valóban Nagykanizsáért életre hívott mozgalomnak! Ideje megmutatni, hogy a kanizsaiak ki merik mondani véleményüket és azt merik is vállalni!

Az alábbi petíciót itt írhatod alá virtuálisan!

 

PETÍCIÓ

Nagykanizsa MJV Önkormányzatához

 

Ezen petíció aláírói kérjük, hogy Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a ciklus közelgő végére tekintettel alakuljon át „ügyvezető” képviselőtestületté. Az önkormányzati választásokig fontos, a város életét több évre meghatározó döntéseket már ne hozzon. Ne nevezzen ki vezetőket és ne döntsön pályázatokról és egyéb kifizetésekről! A következő önkormányzat megalakulásáig csak a legszükségesebb, és halaszthatatlan esetben hozzon a város érekeit szem előtt tartó döntéseket.

A petíció aláírói kérik, hogy a város vezetői fejezzék be az egymásra mutogató, hangulatkeltő nyilatkozatokat, s egyben fejezzék be a város hírnevének további csorbítását.

Nagykanizsa, 2010. július 2.

 

(A petíciót itt írhatod alá virtuálisan!)

Címkék: politikus botrány önkormányzat képviselő nagykanizsa kanizsa petíció megélhetési kanizsai nagykanizsai

A bejegyzés trackback címe:

https://enkm.blog.hu/api/trackback/id/tr52125973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Höjcaff 2010.07.03. 09:36:56

Nagyon jó és időszerű kezdeményezésnek tartom a mozgalom indítását. Mindenképpen szükség van arra, hogy a város vezetői visszajelzést kapjanak.

Azzal kapcsolatban azonban erős kételyeim vannak, hogy a kanizsai politikusok számára mennyire releváns kategória a "szembesülés". Azt hiszem még sokáig kell várnunk felelősséget felvállaló, önmagára vonatkoztató, a saját összetört belső világán elmélkedő-vívódó embertípusra a kanizsai közéletben.

Ezzel kapcsolatban emblematikus képsorok jelentek meg a médiában a Martont "leváltó" közgyűlésről. Egy "idióta" jelenik meg, aki értetlenül vonogatja a vállát, még mindig nem érti, hogy mi történik vele, körülötte, aki még mindig hárítja a felelősséget. Háttérben a felperzselt város, de nem szembesül. Gyakorlatilag nincs olyan szituáció, amely számára a szembesülés helyévé válhatna, mert ez egy belső képesség, ami nincs. Sem neki, sem a környezetének.

öreghalász 2010.07.04. 14:45:37

Kedves Misi és "Highlander Andrew"!

A kritikai észrevételeket a magam részéről befogadtam és készen állok egy beszélgetésre, amennyiben érdekel benneteket a véleményem.

Baráti üdvözlettel:
Halász Gyula

tar mihály 2010.07.04. 19:12:45

Kedves Gyula!

Azt hiszem, rátapintottál a lényegre! A véleményed, szerintem bárki tudja borítékolni.

A véleményeddel és bármelyik másik 25 érintett véleményével kapcsolatban az a probléma, hogy csak véleményetek van! Azt, hogy ebből a sz..ból hogyan lehet kimászni még csak véletlenül sem akarjátok kitalálni.Persze verbálisan mind a 26 ember hangosan tiltakozik ez ellen a kijelentés ellen, de azt gondolom, hogy tetteitek, azaz meg nem tett lépéseitek minősítik ezt a testületet.

A folyamatos véleményezés és nem előrahajtó, közös munkálkodés jutatta ezt a várost oda, ahol most van. Mi lettünk a szánalom és a közröhej tárgya. Köszönöm, de ebből nekem elég és csak remélem, hogy véleményemmel nem vagyok egyedül!

Lehet, hogy nehéz ezzel szembesülnötök, de ezt avárost már nem ti fogjátok a jó irányba mozdítani. ez a huszonhat ember már bebizonyította, hogy erre alkalmatlan! Ha pedig ugynebből a kínálatból kel ősszelis választanunk, akkor sosem fogom kimondani ennek a városnak a nevét ha megkérdezik, hogy honnan jöttem!

Másik lokálpatrióta 2010.07.05. 00:42:06

Nagyon szeretném, ha nem egy fellángolásról lenne szó, hanem valóban történne valami. Rengeteg kérdésem van: mit keresnek ezek az emberek a város vezetésében ennyi éve?
Csak én leszek ideges 5 perc után, ha a közgyűlés közvetítését nézem?
Jól érzem, hogy egyre élhetetlenebb lesz a város?
Miért nem söpörjük ki egy választással őket?

Ja és még valami az élhetetlenséghez: mit keresnek 35 tonnás kamionok a belvárosban? Magyar, Ady, Csengery, Fő, Hevesi, Petőfi, Teleki, Dózsa...... Ezekben az utcákban lakók kamionokra ébrednek. Sokan.

Nagyon sok dolgot látok nagyon rosszul menni....

öreghalász 2010.07.05. 09:23:59

@tar mihály:
Kedves Misi!

Én mindig is a dialógust helyeztem előtérbe a "monológus" helyett, elfogadva azt, hogy időnként felbukkannak olyan emberek, akik biztosan tudják és meg is mondják a "tutit".
NEM RÁD GONDOLOK!!!!
Én nem hiszek a kizárólagosságban és azt gondolom, hogy a közszolgálati média évek óta tartó "elbulvárosodása" is hozzájárult a közhangulat jelenlegi helyzetéhez Magyarországon.
És akkor Nagykanizsáról. Igen, ez a 26 ember nem tudott "csapatként" együttműködni. Az együttnemműködésnek az okait persze mindenki másként látja és ítéli meg. Tény azonban, hogy ennek a közgyűlésnek számos tagja van, akik az előző ciklusban sikeresebben képviselték a várost, mint most. Persze akkor a polgármester egészen más felfogásban irányította a testületet, és más összetételű többség határozta meg a döntéseket. A Marton István polgármester által képviselt és mostanra elhatalmasodott demokratura-Konrád Györgytől kölcsönözve a kifejezést- teljesen lebénította a közgyűlést. Az én lelkiismeretem tiszta és vállalom azt is, hogy bizonyos kérdésekben rosszul döntöttem. Nyilván létezik tökéletes képviselő aki mindig jól dönt. Majd mutass egyet! Egyébként nem vagyok meggyőződve arról, hogy ősztől új emberekkel a demokrácia tanulásának folyamata leállhatna. A pártok, a civil szervezetek felelőssége az, hogy kit indítanak az önkormányzati választáson. A választók felelőssége pedig, hogy kit választanak. Egyébként az 1990. óta zajló folyamat nem hozhat változást akkor, ha újra csak és kizárólag logó alapján választanak képviselőket a szavazáson résztvevők. A petícióban felvetettekre reagálva, pedig azt tudom mondani, hogy az őszi választásokig MUSZÁJ!!! meghozni olyan döntéseket pl. városrehabilitációs ajánlatok kezelése, költségvetés helyzetének stabilizálása, működési hiány csökkentése, a már benyújtott pályázatok sorsa etc., ami nem várhat őszig. Befejezésül annyit, hogy polgármesterünk úgy tűnik sikeresen tematizálta a sajtó egy részét, azt sugallva, mint ha csak a szabadságolásáról szólna a történet. Hát nem így van. Meg tudnám mutatni bárkinek a befektetők Nagykanizsára való településének elősegítését firtató tervekről, a polgármesternek címzett kérdéseimre adott válaszokat. Nem bonyolult. Két mondat összesen. Ebből az egyik. "Nem áll módomban Önt tájékoztatni". Én szerintem, a város nevében eljáró, aláírási joggal felruházott polgármestertől ez elég cinikus megnyilvánulás. Pedig a legnagyobb és legsúlyosabb problémának tartom, Nagykanizsa gazdaságának leépülését, a munkanélküliek számának növekedését, beleértve az év végéig előrejelzett leépítéseket.

kanizsai 2010.07.05. 14:55:03

Talán valaki tudja, hogy 4 évvel ezelőtt milyen indokok alapján jelölték Marton urat?
Nagyon kíváncsi lennék rá, mert talán az derülne ki, hogy ők már akkor is felületesen végezték a dolgukat.
Ezek után ki meri azt hinni, hogy csak akkor voltak felületesek?
Igazi civil szervezetekkel kellene jelölteket állítani, kiknek nincs párt kötődésük, mert akinek van, annak mindig fontosabb a saját pártja mint a város érdeke.
Sőt, csak harmadik a város, mert első a saját pártérdek, aztán az ellenfél pártnak való ellentmondás bármiben.

Potyli 2010.07.05. 16:40:28

A labdarúgó világbajnokságon a világ legjobbnak vélt csapatai, Anglia, Olaszország, Franciaország, Brazilia, Argentina nagyszerű edzők munkája ellenére rosszul teljesítettek. Nem kérdés, hogy mindenkinek mennie kell. Ez a sehova nem várt Nagykanizsa a tudva tudott gyenge "edzők" kritikán aluli munkájával is meglepetést tudott okozni a negatív tartományban is. Mit kell itt beszélgetni és magyarázgatni? Vannak számomra szimpatikus emberek a képviselők között, nem is kis számban. Sajnálom, menniök kéne és maguktól. Így kívánná az illem. A civilekben sem bízom, ők is egy gondolat menti csoportosulás. Senkiben nem bízom. Ez lett a 20 év terméke, ezt tudták bennem felépíteni az országos és helyi "politikusok". Ezen változtatni aztán hosszú évek kemény munkája lesz. Mert egy bomba egy másodperc alatt lerombolja sok-sok ember évtizedekig tartó munkáját.

Impuls 2010.07.06. 15:02:27

Én is szívesen élnék egy "normális" városban. Maximálisan egyetértek az elöttem felszólalókkal. Négy évvel ezelőtt abban reménykedtem, hogy az önkormányzat, mint a város gazdája jó gazda gondosságával végzi munkáját. De nagyon hamar bebizonyosodott, hogy szó sincs erről, mert mindeniki csak a saját önös érdekeit képviselte és nem a város érdekében munkálkodott. Nyomon követhető "áldásos ténykedésük", város útjai, járdái lassan járhatalan állapotba kerültek. A belváros egyetlen zöld szigetét, az alsótemplom előtti japán akác fasort- mely idős embereknek, kismamáknak, gyermekeknek nyújtott enyhetadó árnyat a nagy melegben tisztelt képviselőink, egy dilletáns főkertész javaslatára letarolták.
A jól működő kórházunkat lefejezték, teljesen szét zilálták, a jó szakemberek elmenekültek. A kórház igazgató személyében egy olyan embert állítottak félre, akinek köszönhető a kórház jelenlegi állapota, aki a szakmának élt és nem politizált. Azóta a kórházról és benne folyó mun káról csak negatív hírek jelennek meg. OLdalakon keresztül lehetne sorolni, hohy mit nem tettek képviselőink a városért.Botrányoktól visszhangos a közgyűlés, ez a viselkedés természetesen csak őket mínősíti. Ilyen önkormányzatra nincs szüksége a városnak.
Nagyon meg kell gondolnunk, kire adjuk voksunkat a következő választáskor.
Bizonyára a jelenlegi képviselők közül sokan bepróbálkoznak. Legyünk észnél!

ostor és kegyelem 2010.07.06. 23:29:04

Nagykanizsa egy 50.000-es szép város.
A választott képviselőinek elsőrendű kötelessége a város
és a város lakóinak és érdekeiknek a képviselete.
!!Nem politikai pártokat és irányokat kell követnünk!!
Tudomásul kell venni, hogy egyszerre ötvenezer segget nem lehet nyalni,
bizonyos döntések mindig fájnak valakiknek,
és mindig vannak akik tapsolnak nekik!
Tudomásul kell vennünk azt is hogy nem csak büszkeségeink, de
(el)hallgatni valónk is van, és a vezetőink is emberből vannak.
Ez is a történelmünk része ,és nem szabad elfelejteni (bár reklámozni nem kell!!)
de szem előtt kell tartani, hogy újra ugyan azokat a hibákat már ne kövessük el!!!
Több tájékoztatást kellene kapnunk a várost érintő
minden kérdésről.
Az elfogadhatatlan hogy a polgármester
"Nem áll módomban Önt tájékoztatni" feleletet adhasson
egy önkormányzati képviselőnek (vagy a város bármely lakosának) bármely a települést érintő kérdésre.
Gondolom ez azért történhetett hogy a folyamatba
mások ne ,,pancsolhassanak'' bele.
Ez esetben viszont bizonyos döntés(ek)nek VAN! felelőse,
amit viszont a megelőző önkormányzatokról nem igazán mondható el.
Nagy szakértelemmel kenték el a felelősökhöz vezető szálakat.
Adósak maradnak azokkal a magyarázatokkal amelyek
megvilágítanák azokat a (gondolom sokak számára) lényeges kérdéseket
hogy miért nem tudtak vagy tudnak a városba komoly
munkahely teremtő beruházások megtelepedni!
A komoly alatt a legalább 200 - 500 munkást foglalkoztatókra gondolok.
Miért romlik egyre jobban a város állapota.

Még jó néhány kérdés lenne, de elsőre elég ennyi is
hogy csak a lényegesebbeket érintsem.

tar mihály 2010.07.07. 08:05:50

@ostor és kegyelem:
Tisztelz ostor és kegyelem!

Véleményét így anonim módon is tiszteletben tartom, de jelzem, hogy a petíciót úgy tűnik nem sikerült megértenie! Nem nickneveket szeretnénk gyűjteni, hanem valós aláírókat, különösebb adatok nélkül. Sajnálom, hogy nem értette meg!

A kommentelés jellege miatt nem követelhetem meg, hogy itt is mindenki a saját nevével jelenjen meg, de azt nagy tisztelettel kérem, hogy a petíciót mindenki a nevével írja alá, vagy sehogy. Nincs szükség "ostor és kegyelem" nevű aláírókra!!!
Ott vállalja a nevét mindenki, mert különben az egész komolytalanná válik!

Bár, igazán az lenne a cél, hogy a kommenteket is valós nevű, létező emberek írják, akik merik vállalni kilétüket, s nem tartanak semmilyen követlezménytől, mert azt gondolom, hogy aki fél, az inkább ne írjon véleményt, mert már a félelmével is jelzi, hogy igazán nem mer kiállni még saját magáért sem!
Ez pedig akár szánalmas is lehet egy ellenérdekelt szemében.

Sajnálom...

cila57 2010.07.09. 16:25:09

Tisztelt Tar Mihály!

Nagyon örülök a kezdeményezésének. Igyekszem mások figyelmét is felhívni erre a lehetőségre.

Magam részéről csak annyit, ha valakinek, nekem családi indíttatás miatt, van okom utálni a jelenlegi polgármestert. Ám be kell látni, hogy ha nehéz ember is, a munkáját elvégzi, és az elé szándékosan gördített nehézségek ellenére, elég jól vezetné Kanizsát, ha hagynák neki.
Azonban, mint látjuk a megalkotott Gólem elszabadult és önálló életet él.
Pontosabban a FIDESZ által delegált polgármester szembe megy vele. Ami nem is csoda!
Mivel Marton úr kimondta az alpolgármester és a FIDESZ frakció alkalmatlanságát, ők is el akarják lehetetleníteni őt.
Igen ám, de kilóg a lóláb!
A polgármester úrnak tényleg nagyrészt igaza van. /A stílust most mellőzzük/ Ráadásul a szokásos mutyikat sem engedélyezi, és nem is vesz benne részt.
Ezért a FIDESZ karvalyai alig várják, hogy végleg megszabadulhassanak tőle.
Ha, ez sikerül is nekik, akkor is reménykedem abban, hogy a város józanabbik fele ismét egy karizmatikus, a városért és nem a pártokért elkötelezett embert választ polgármesternek. Ellensúlyozva a FIDESZ reményeit.

ostor és kegyelem 2010.07.09. 22:54:55

Tisztelt Tar Mihály!

Köszönöm a lehetőséget!
Aki a jelen körülmények közt nem tart a véleménye következményeitől az simán hülye! Lehet hogy Te már túl régóta rádiózol / tv-zel ahhoz hogy ne érdekeljen ha néhány érdekében vagy elképzeléseiben sértett személy megpróbál neki keresztbe tenni, lehet hogy ebből a szempontból Te már edzett vagy. Én ennek szeretném elejét venni! Légy szíves nézd meg a kommenteket! Rajtad és a Halász Gyulán kívül még senki nem vállalta fel a saját nevét. Vajon miért is?????
Amúgy a nick-em a nevemből - a nevem jelentéséből generáltam. Ennyit erről :-)
Saját magamért bármikor és bárkivel szemben kiállok. Szükség esetén még a bíróságon is! Mind emellett nem vágyom arra hogy bárkinek is a lábtörlője legyek - akin prezentálni lehet a: Mondd meg az igazat - betörik a fejedet! szólást.
Amúgy Cila57 véleménye is tükrözi hogy mire jutsz még polgármesterként is ha őszinte véleményt mondasz valamiről! Hogy az őszinte vélemény mennyire fedi az igazságot is azt most ne firtassuk. Az igazság mint olyan ugyebár erősen szubjektív.

Hát köszönöm - Ennyi!

tar mihály 2010.07.09. 23:00:09

@ostor és kegyelem:

Kedves ostor!

Félreértettél. Az itteni névtelenséggel semmi bajom. Én azt kértem, hogy a petíciót csak névvel írja alá mindenki. Inkább legyen kevesebb, mint kamunak látszó. Nem szerettelek volna megbántani, ha ezt tettem, akkor elnézést!

ostor és kegyelem 2010.07.09. 23:39:38

Tisztelt Tar Mihály!

Nem sértődtem meg, valószínűleg a petíciót is (újra) aláírom majd később a saját nevemen.
Megjegyzésem a petícióval kapcsolatban:
Akaratlanul is évtizedek óta követem a városvezetés ténykedését és hallom a hiányos tájékoztatásból eredő híreket. A jó pár eddig megismert polgármesterből azért figyeltem fel a Martonra, és kezdtem respektálni, (annak ellenére hogy egyszer sikerült majdnem elütnie az autójával) mert volt elég vér a pucájában hogy ki merje jelenteni: Azért lesz így, mert én így akarom!
Ezt aztán lehet sokféle módon kommentálni! Lehet ezért bunkózni vagy akár helyeselni is.
De én akkor azt gondoltam: Végre valaki aki merte vállalni! Előtte minden polgármesternél azt tapasztaltam hogy csak a testület noszogatására volt képes dönteni. Ahány képviselő annyi felé húz! Ritkán láttam hogy ne lógott volna ki a pártlovak csülke.
Hát ebben a közegben felüdülés volt egy ilyen polgármesterbe ,,botlani''. Más: Van egy Kanizsa nevű újságunk ami elvileg a városról a városnak szólna! Sérelmezem hogy ez az újság egy helyben megrendezett hivatalos tánc világbajnokságról amire 1000 - 1500 versenyző érkezik összesen egy fél oldalt kap. Mi ez, ha nem az esemény értéke alatti kezelése?? Ugyan akkor oldalakon keresztül marják egymást nagyreményű vezetőink, és ez így zajlik az ,,idétlen''idők óta! :-)
Tényleg ránk férne egy normálisabb Kanizsa!

Mészáros József Jenő 2010.07.16. 18:13:47

Tisztelt Kanizsaiak!
Azért csatlakoztam Tar Mihály felhívásához, mert húsz éve várom már, hogy a mindenkori önkormányzat, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselői, egy élhető városért dolgozzanak, és ténykedésük során legfontosabb feladatként városunk polgárainak boldogulása lebegjen szemük előtt.
Hogy hol tartunk most, azt Misi nagyon jól fogalmazta meg. Idézem:
„Megélhetési politikusok, különböző – látható és láthatatlan – érdekekből szerveződött klikkek, önös érdekek mentén dolgozó képviselők, saját maguk népszerűsítésével és hangulatkeltéssel foglalkozó városatyák kompromisszumképtelen, együtt dolgozni nem tudó összejövetelévé vált városunk önkormányzata.”.
Szégyen, ahogyan a városvezetés jelenleg ténykedik. A polgármestert „szabadságolás” ürügyével félreállították, és most egy ellenőrzés nélküli „szabadcsapatnak” tűnik az önkormányzat. Mielőtt valaki is zokon venné kijelentésemet, gondoljon arra, hogy egy polgármestert miért, és milyen módon lehet a törvények betartásával „eltávolítani”. Azt sem szeretném, ha félreértenének. Nem Marton Istvánt védem, csupán a törvényre hivatkozom. Jó egy éve volt meg erre a lehetőség, a képviselő testület feloszlatása, új választások kiírása. Előre borítékolni lehetett a végkifejletet: minden maradt a régiben. Talán egy képviselő sem volt, aki komolyan gondolta volna az akkor szinte „napirenden lévő” megoldást. Pedig a tisztesség ezt kívánta volna! Röviden a múltról és a jelenről csak ennyit, hiszen a mai állapot minősít minden érdekeltet.
Én azt mondom, hogy ezt a helyzetet meg kell szüntetni, és ennek egy módja van, az önkormányzati választás. Hogy Miniszterelnök Úr szavaival éljek: „Forradalmat kell csinálni a szavazófülkékben.”.
Minden eddigi blog hozzászólást aprólékosan elolvastam, és azt látom, hogy mindenki változást akar. Engedjenek meg pár idézetet:
„Nagyon szeretném, ha nem egy fellángolásról lenne szó, hanem valóban történne valami.”
„Oldalakon keresztül lehetne sorolni, hogy mit nem tettek képviselőink a városért.”
„Nagyon meg kell gondolnunk, kire adjuk voksunkat a következő választáskor.
Bizonyára a jelenlegi képviselők közül sokan bepróbálkoznak. Legyünk észnél!”
A Kanizsa újsággal kapcsolatban: „…oldalakon keresztül marják egymást nagyreményű vezetőink, és ez így zajlik ,,idétlen'' idők óta! … Tényleg ránk férne egy normálisabb Kanizsa!”
Ismét Misit idézem, aki egyik képviselőnknek válaszolt: „Azt, hogy ebből a sz..ból hogyan lehet kimászni még csak véletlenül sem akarjátok kitalálni. Lehet, hogy nehéz ezzel szembesülnötök, de ezt a várost már nem ti fogjátok a jó irányba mozdítani. Ez a huszonhat ember már bebizonyította, hogy erre alkalmatlan!”
Most pedig senkit sem megbántva, pár megjegyzésem és javaslatom lenne. Én tudom, hogy nem a jelenen kell rágódnunk, és semmire sem megyünk, ha csak ennek véleményezéséig jutunk el. Lépni kell, tenni kell. Hogy bátrabbak legyünk: történt egy felmérés, amiben azt tudakolták a Szuperhír olvasóitól, hogy kiket látnának szívesen a jelenleg regnáló testületből a jövendőben. A markáns többség, 69 százalék úgy nyilatkozott, senkit nem látna szívesen a jelenlegiek közül. Természetesen nem valószínű, hogy ez a vélemény lényegesen befolyásolná a jelöltállító szervezeteket a listák összeállítása során. Úgy vélem, ezzel nem kell foglalkoznunk. Erősítsen bennünket az a tudat, hogy 5060 szavazat érkezett (nem kis szám), és ebből az abszolút többség, 69 százalék senkit nem szeretne a jelenlegiek közül az új képviselő testületben tudni.
Még egyszer megismétlem: ha csak véleményt nyilvánítunk, attól még az őszi (október 3.) választáson ugyanez a társaság foglalja el a képviselői székeket, vagyis nem változik semmi.
Úgy gondolom, hogy egy dologgal lehet csak megérinteni, megszólítani a kanizsai lakosokat, és ez a munkanélküliség aránylag gyors és folyamatos felszámolása. A kanizsai pártoknak, azok képviselőinek nincs a munkanélküliség felszámolására programjuk, mint ahogy nincs megfelelő program a város jövőjéről sem.
Munkahelyek teremtésére megvalósítható programom van – ami természetesen bővülhet –, és ezáltal Nagykanizsa jövőképe is sokkal szebben fest, mint amilyen a jelenlegi állapot. Ez nyilvánvalóan a munkahelyek létrejöttének egyenes következménye.
Én nem a sült galambra várok, én tenni akarok ezért a városért, Nagykanizsa polgáraiért! Tudom, hogy nincs egy vesztegetni való percünk sem a hátralévő rövid idő miatt, és biztos vagyok abban, hogy Önök is így gondolják. Hogy teljesen világos legyek, én Egyesületben gondolkodom, amely az önkormányzati választáson felkészülten indulhat. Tenni egy jobb jövőért akkor tudunk, ha kidolgozott, megfelelő a jövőképünk, vagyis van programunk, ami segít bennünket helyzetbe hozni azért, hogy egy erős összefogással élhető várost építhessünk, szorgalommal és becsülettel a többség elvárásának megfelelően.
Ha bárki a jelenlegi 41 aláíróból tenni szeretne a városért, a munkanélküliség folyamatos, gyors felszámolásáért, kérem, hogy jelezze egy mondattal a kommenteknél. Az sem baj, ha nem saját nevén teszi. A találkozás pontosítása utána is megtörténhet.
Biztos vagyok abban, hogy az új önkormányzatban régi arcokat is lehet majd látni. Én mégis a 69 százalékhoz tartozom. És Önök?
Köszönöm, hogy elolvasták felhívásomat.

öreghalász 2010.07.17. 11:37:52

Kedves Petíciót Aláírók! Kedves Misi és Mészáros Józsi!

Pár mondatban szeretnék reagálni az eddigi beírásokra.
Nagykanizsa kisváros és ebből következően a közélet szereplői ismerik egymást. Tudják, és ismerik a közért tett ténykedéseiket, esetleges botrányaikat. Így aztán a magam részéről csak azoknak a véleményét, kritikáját tudom maradéktalanul elfogadni, és hitelesnek tekinteni, akik a közéletben is etikus magatartást tanúsítottak ezidáig.
A demokrácia védelmezőitől szeretném megkérdezni, hogy a véleményük szerint hány percig lehet valaki polgármester, a rendszerváltoztatás után 20 évvel, aki rendőri erők bevetésével akarta feloszlatni a közgyűlést? Szerintem 1 percig sem!!!!!!!!! Ettől függetlenül még sok dologban igaza is lehet a polgármesternek, de ezért az egy akciója miatt sem alkalmas, arra, hogy a demokratikus közélet résztvevője legyen. Életkoránál fogva és személyiségjegyei alapján sem alkalmas arra, hogy a város polgármestere legyen. Nem egy "magányos bozótharcosra", hanem egy jó "csapatkapitányra"lenne szüksége ennek a városnak. A munkahelyteremtésről leírtam egyszer már a véleményemet, de talán pár gondolattal kiegészíteném. A munkahelyek létrehozása a BEFEKTETŐK FELADATA ELSŐSORBAN. Az államnak és az önkormányzatoknak viszont olyan piaci környezetet kell létrehoznia, különböző szabályzókkal, infrastrukturális feltételek biztosításával, szakképzett munkaerővel,hogy adott településen érdemes legyen vállalkozni. Ebben a település polgármesterének és alpolgármesterének lehet döntő szerepe, hiszen ők a város nevében eljáró és aláírási joggal felruházott képviselői. Hamis illúziót kelt az, aki azt sugallja, hogy a települési képviselők partnerei lehetnek egy befektetni szándékozó vállalkozásnak. Ez nincs így a világon sehol. A települési képviselők segítők, ötletadók lehetnek. Partner csak a polgármester és az alpolgármester lehet.
Ebben a megvilágításban és a meghirdetett programja alapján, több mint 3 és fél éve volt Marton Istvánnak arra, hogy bizonyítson a munkahelyteremtés elősegítésében. Kérdezzétek meg nyugodtan Őpolgármesterségét arról, hogy hány befektetővel tárgyalt az elmúlt években és annak milyen eredménye, hozadéka lett, különös tekintettel a számtalan külföldi útjának. Az M7-es autópálya kiépítésével keletkezett helyzeti előnyünket vajon miért nem tudtuk kihasználni? Siralmas a teljesítménye ezen a téren. Végezetül továbbra is fenntartom bárki számára a személyes beszélgetés lehetőségét és ennek hiányában bárki számára hozzáférhetően ajánlom a közgyűlési jegyzőkönyvek elolvasását, FŐLEG A MUNKAHELYTEREMTÉS TÉMAKÖRÉBEN, LÁSD MARTON ISTVÁN VÁLASZAI!!!! További szép nyarat kívánok mindenkinek!
Üdvözlettel:
Halász Gyula
önkormányzati képviselő

Mészáros József Jenő 2010.07.18. 16:50:02

Kedves Kanizsaiak! Kedves Petíciót Aláírók!
Kivártam az újabb levelemmel. Kíváncsi voltam hogy az aláírók, és az eddigi levelezők komolyan gondolkodó, a városért tenni akaró személyek-e. Egy beírt mondattal próbálom összegezni a látszólagos tenni vágyást: „Nagyon szeretném, ha nem egy fellángolásról lenne szó, hanem valóban történne valami.” A viszontválaszok hiányában azt kell mondanom, hogy Önök is a sült galambra várnak. És komolyan azt gondolják, hogy valakik majd megoldják a változást, és Önök pedig haszonélvezői lesznek? A munka, a tenni vágyás messze áll Önöktől. Természetesen nagyon örülnék, ha az általam leírtak megcáfolásra kerülnének.
És most Kedves Gyula, a véleményedre reagálok pár mondattal.
Amikor írtam, a féltés beszélt belőlem. Én azt szeretném, ha senki sem küzdene megélhetési gondokkal Nagykanizsán. Jelenleg nincs megfelelő szociális védőháló. Nincs munkahelyteremtés, pedig a munkába kerülés oldaná meg azokat a méltatlan helyzeteket, amibe legtöbben nem saját hibájuk miatt kerültek. Az emberhez méltó élethez mindenkinek egyenlő joga van. Aki tehát a munkahely teremtésért nem tesz meg mindent, annak nem az önkormányzatban a helye. Sem Te, sem én, és senki sem tehet emberi életeket, családokat tönkre azzal, hogy nem törekszik minden idegszálával arra, hogy a városban munkához juttasson minden dolgozni akarót.
Idézlek, mert én is azt gondolom, amit Te:”…a magam részéről csak azoknak a véleményét, kritikáját tudom maradéktalanul elfogadni, és hitelesnek tekinteni, akik a közéletben is etikus magatartást tanúsítottak ez idáig.”
A polgármesterrel történő viszályról megírtam a véleményem. Csak egy kis ismétlés. Több mint egy éve, hogy a polgármesterből Nektek, képviselőknek, elegetek lett. Én csak a tisztességes megoldást írtam le. A polgármestertől csak úgy szabadulhattatok volna meg, ha a képviselő testület feloszlatja önmagát, és új időközi választásra kerül sor. Ezt nem tettétek meg!
A munkahelyek létrehozása szerinted a „BEFEKTETŐK FELADATA ELSŐSORBAN”. Itt sem lehet már Veled egyetérteni, hiszen Te is írtad, hogy „A települési képviselők segítők, ötletadók lehetnek.”. És miért nem vagytok ötletadók?
Én szívesen megmutatnám bárkinek azt a programot, ami Nagykanizsa gazdagodását eredményezné, munkahelyeket hozna létre nagy számban, ezáltal egyre több elégedett családot láthatnánk nap, mint nap. Nem akarlak kioktatni, mert remélem Te is tudod, hogy a családok pénzbevétele vásárlást eredményez, ami egy fejlődési spirálhoz vezet. Csak ennyi a titka egy város fejlődésének. Ebben a rövid válaszban pedig ne várd, hogy mindezt hosszasan kifejtsem.
Kedves Gyula!
Kettőnk gondolkodásának különbözősége (beleértem az önkormányzatot is) abból adódik, hogy más a kiindulási pont, és ez által más a végeredmény is. Én azt mondom, hogy a Tiétek az állóvíz, az enyém pedig az a patak, amelyik jó mederben halad Nagykanizsa feltámasztásáért.
Befejezésül én is fenntartom bárki számára a személyes beszélgetés lehetőségét.
A leírtaktól függetlenül én is szép nyarat kívánok mindenkinek! Hozzátenném azért azt is, hogy egy nyár nem teljesen a pihenésért van, hanem amikor szükséges, akkor „szabad” dolgozni is, mert az élet sohasem áll meg.
Üdvözlettel:
Mészáros József

öreghalász 2010.07.18. 20:01:57

Kedves Mészáros Józsi!
Légyszíves írd meg a telefonszámodat, mert nem tartom jónak, hogy itt osszak meg veled olyan belső információkat, ami másra nem tartozik.
Email:halaszgyula1@gmail.com
Mobil:+36 30 4700312
Beszéljünk Nagykanizsáról, a megélhetési politikusokról, a negatív híreket gyártó, és anno a negatív híreket gyártott médiamunkásokról, etikáról és bármiről, amiről kedved van beszélgetni. Üdv: Gyula

tar mihály 2010.07.18. 23:19:13

@öreghalász:
Gyula! Azt hiszem nem csalódom benned!

A baj, hogy Te még most is belső információkról akarsz beszélgetni. Titkos kis játékokat akarsz játszani, mint az oviban? Vagy mi ez? Ne haragudj ezért, de röhejes ez a hozzáállás. gyere Józsi beszélgetni és négyszemközött elmondom neked a szupertitkos hadműveletünket, mellyel a szadesz megnyeri az amerikai elnökválasztást is...

A negatív hírekkel kapcsolatos célzáésaidat megértettem. A dumád azonban demagóf és minden alapot nélkülöz. Divatos szöveg ez, mint a kia k.. anyja akarja velünka győzikét nézetni, mám minden kockájáról részletesen tud beszélni. Szóval ez már lejárt lemez. A város nem azért van itt, mert a negatív tartalmú hírek kimentek innen, hanem azért mert voltak negatív hírek! A facebookos bejegyzésedre pedig annyit és direkt itt, hogy ennyire primitív szintre nem tudok lesüllyedni, ezért mostantól én nem reagálok az általad bármikor is ideírt betűkre. De nem moderálom ki az eddigieket sem, mert úgy gondolom, hogy az általad leírt modatok a szerzőjüket minősítik...

És csak, hogy értsd meg te is: a kommunikáció egy külön szakma, melyhez nem értesz, ezért óvatosan mártsd a pennád a tintába, mielőtt szavakat vésel vele a papírra, mert az írás megmarad...

ez volt az utolsó kommunikációs tanács, melyet ingyen adtam. a többi sokba is kerülhet:) Mindezt annak reményében tettem, hogy titkolózva fontoskodó, és szar döntéseket hozó és egy város életét elb..ó emberek ne kerülhessenek az új testületbe. A nyílvánosság erős hatalom, de tudni kell vele bánni... S, ha nem pártérekeket, hanem a városét helyeztétek volna előtérbe, akkor ez egy virágzó gyöngyszem lehetne az autópálya árnyékában! Ezt elkúrtátok, Gyula!

öreghalász 2010.07.19. 08:15:19

Szia Misi!

Én eddig azt hittem, hogy a petíció tartalmáról szól ez a blog ÉS NEM A SZEMÉLYESKEDÉSRŐL. Szerintem te is ennek szántad. Az utolsó bejegyzésed meglehetősen durvára sikeredett. A stílus maga az ember!!! Amennyiben a blog tartalmában,megsértettelek, úgy elnézésedet kérem! Talán nem kellett volna magadra húzni, amit általánosságban írtam. Jó nyarat, sok boldogságot, jó egészséget kívánok! Üdvözlettel:
Gyula

tar mihály 2010.07.19. 21:05:59

@öreghalász:
Gyula! Nem szeretnélek kétségek között hagyni, hogy miért is engedtem meg magamnak a stílust, ezért idemásolom a facebookról a petíció indításával kapcsolatos véleményed:

"Gyula Halász
Szeretném, ha N.E is aláírná ezt a petíciót! Egyetértesz MISI?

Tegnap, 20:08 · Tetszik Nem tetszik"

no comment!

Örülnék, ha tovább folyna a diskurzus itt és bármely más fórumon, mert ezért hoztam létre.

öreghalász 2010.07.20. 08:05:01

Misi!
Ezzel a válasszal, a magam részéről lezártnak tekintem a beírásodra történő reagálásokat, azzal hogy az internetes oldalakon TÖBB N.E ISMERŐSŐD VAN, akinek a támogatására bízva számíthatsz. Melyiket nem vállalod?

KÉRLEK, NE VÁLASZOLJ! NE MAGYARÁZKODJ! MEGMUTATTAD AZ IGAZI ARCODAT ÉS EZZEL LEZÁRTAD A KOMMUNIKÁCIÓ CSATORNÁJÁT FELÉM! A STÍLUS, MAGA AZ EMBER!!!

Üdv:
Gyula

tar mihály 2010.07.20. 08:35:22

@öreghalász:
Jóember!

Neked már nem csak tőlem, hanem N.E-től is elnézést kellene kérned!

Remélem, hogy hiába célozgatsz bármiféle magánélettel kapcsolatos dolgokra! Fel kéne nőni a feladathoz! Ovis szntű kimagyarázkodásaidra pedig szerintem nincs szükség Gyula, (meg az Ottó, a Tótottó)

tar mihály 2010.07.20. 08:46:45

A fentiek miatt én kérek elnézést a blogot olvasó jóérzésű "polgártársaktól"! Remélem több személyes (leginkább az én személyemet érintő) virtuális csapást nem kell átvészelnünk:)

ostor és kegyelem 2010.08.29. 02:18:34

- Arisztotelésznél a politika a város közjavát szolgáló legmagasabb rendű tevékenység, a város gondjaival való foglalatosság.

Így politizáljatok!!
Ne egymást marjátok!
Mindenki ember, vannak hibái, de itt a városról beszélünk, nem arról hogy ki - kivel - mikor - miért és hol bukott el.
süti beállítások módosítása